Ucuz uçak bileti bulmak seyahat edenlerin bütçesi için oldukça önemli. Hava yolu şirketlerinin seferlerinin artması, rekabet gibi nedenler ucuz uçak bileti bulmayı kolaylaştırsa da fiyat dalgalanmaları seyahat edecek kişileri olumsuz etkileyebiliyor. Ucuz uçak biletleri hakkında kulaktan kulağa dolaşan bilgiler, bilet araştıranları yanlış yönlendiriyor.

Ucuz Uçak Bileti Hakkında Yanlış Bilinenler

Online-Bilet

1. En iyi fiyat belirli saatte bulunur

Günden güne, dakikadan dakikaya değişen esnek bir görünümde olan uçak bileti fiyatlarının, günün belli saatinde en iyi fiyattan satıldığı bilgisi doğruyu yansıtmıyor. Bazı hava yolu şirketlerinin 24 saat fiyat garantisi verdiği biletlerde, kişinin bu biletten vazgeçmesi halinde koltuk, aynı fiyattan yeniden satışa sunuluyor. Ancak bunun net bir saati ve rutini yok.

2. Salı ve çarşamba günleri bilet fiyatları düşük olur

Salı ve çarşamba günleri gerçekleşen uçuşlar, haftanın diğer günlerine göre daha ucuz olabiliyor. Ancak bileti bu günlerde almanın en ucuz teklifi yakalamak anlamına gelmediğini hatırlatmakta yarar var.

3. Son dakika bileti her zaman daha pahalıdır

Son dakika biletinin pahalı olduğu bilgisi genellikle doğru kabul ediliyor. Her zaman geçerli olmayan bu durum, özellikle dış hat biletlerinde avantaja dönüşebiliyor. Yurt dışı biletlerinde son dakika geçerli olan indirimlerle, uygun uçak bileti bulmak mümkün.

4. Hava yolu şirketleri fiyatları birbirine göre düzenler

Hava yolu şirketlerinin bilet fiyatlarını birbirine göre belirlediği bilgisi gerçeği yansıtmıyor. Çoğu zaman aynı rotada bakılan biletlerde yüzlerce liradan daha fazla fark çıkabiliyor. Bu yüzden farklı hava yolu şirketlerinin biletlerine göz atmak gerekiyor.

Ucak-Bileti-Yanlislar

5. Online bilet siteleri pahalı bilet satar

İnternet siteleri aracılığı ile herkesin erişemeyeceği koşullarda bilet satışı gerçekleştiren seyahat acenteleri, daha uygun bilet bulma mantığıyla çalışıyor. Alternatif fiyatlarla müşteriye daima en ucuz bileti sağlamaya çalışan acenteler, bütçe tasarrufuna yardımcı oluyor.

6. İadesi olmayan bilet iade edilmez

Bilet alım koşulları ve bilet alınan firmanın kurallarına göre iade işlemini gerçekleştirmek mümkün. Rezervasyondan sonra ilk 24 saat, promosyon dışındaki biletler için cezasız iade imkanı sunuyor. Uçuş iptali, uzun süreli rötar ya da parkur değişikliği bilet iadesi için geçerli sebepler.

7. En iyi fiyat için gidiş-dönüş bilet alınmalı

Geçmişte tek yön ile gidiş-dönüş bilet fiyatları neredeyse birbirine eşitti. Ancak bu bilgi günümüzde geçerliliğini yitirdi. Birçok hava yolu şirketi tek yön bileti, gidiş-dönüş biletin yarı fiyatına satıyor. Zarar edilen tek nokta, ayrı ayrı ödenen hizmet bedeli.

8. Tarayıcı çerezlerini temizlemek ucuz bilet sağlar

İnternette yapılan aramalar ve girilen tüm web siteleri kullanılan tarayıcının çerezler dosyasına kaydediliyor. Bu yüzden seyahat planınız olan destinasyon bile web siteleri tarafından algılanıp, fiyatlar ona göre yüksek çıkabiliyor algısı bulunuyor. Uzmanlar bu algıyı destekleyecek bir bilginin olmadığını belirtiyor.

Ucak-Bileti-Firmalari

9. En iyi fiyat hava yolu sitesindedir

Hiçbir hava yolu şirketi kendisinden daha ucuz bilet sağlayan başka şirketin uçuşunu göstermez. Bu yüzden Turna.com, Orbitz, Expedia, Skyscanner gibi uçak bileti fiyatları kıyaslayan online seyahat acentelerinden farklı hava yolu şirketlerinin fiyatlarını kontrol etmek gerekiyor.

10. Küçük havalimanına uçmak büyükten daha pahalıdır

Küçük havalimanları genellikle daha düşük bütçeli hava yolu şirketleri tarafından kullanılıyor. Daha ekonomik uçak bileti sunan firmalar aracılığı ile küçük havalimanlarından daha ucuza yararlanmak mümkün.

Ek olarak, iç hat uçuşlarında kucakta ücretsiz uçma hakkına sahip olan çocuklar, dış hat uçuşlarında yetişkin biletinin yüzde 10’unu ödemek zorunda. Ödül puanlarla business class’ta uçanlar, çocukları için yüzlerce dolar ödemek zorunda kalabiliyor.

Ucuz uçak bileti hakkında yanlış bilinenler kafa karışıklığına neden olabiliyor. Püf noktalarına dikkat ederek uygun uçak bileti bulmak oldukça kolay.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz